آشنای با دانمارک

دانمارک

کشور دانمارک از کشورهای حوزه ی اسکاندیناوی می باشد که از جنوب با آلمان مرز خشکی دارد و با کشورهای سوئد و نروژ مرز دریای دارد و توسط پلی به نام اورسوند بهسوئد متصل شده است. کشور دانمارک خود از 400 جزیره تشکیل گردیده که 25% آن مسکونی است. طبق تقسیماتی که در سال 2007 صورت گرفته کشور دانمارک به پنج استان که عبارتند از هوودستان، نوردیولند، میدیولند، شیلند، و سید دانمارک.

گرینلند و جزایر فارو در اقیانوس منحمد شمالی نیز جزء قلمرو برون مرزی و خودگرداندانمارک به شمار می روند.

جمعیت دانمارک حدود 5.500.000 نفر است که 1.600.000 نفر ساکن کپنهاگن و 300.000 نفر ساکن دومین شهر بزرگ دانمارک یعنی آرهوس هستند. قابل ذکر است که 85% جمعیت دانمارک را مهاجرین تشکیل می دهند.

با توجه به اینکه مردم کشور دانمارک در سال 2006 و 2007 شادترین مردم دنیا شناخته شده اند و اینکه از نظر خدمات آموزشی رتبه ی 5 را کسب نموده و عوامل دیگری چون اقتصاد قوی و رفاه اجتماعی بالا موجب گردیده تا تمایل مهاجرین جهت اخذ اقامتدانمارک افزایش یابد.

بدین منظور اداره ی مهاجرت امکان اخذ ویزا از نوع گرین کارت را فراهم نموده است.

نوع حکومت دانمارک

بعد از کشور ژاپن قدیمی ترین سلسه ی پادشاهی در دانمارک است و حکومت آن از نوع حکومت مشروطه پادشاهی ست و در سال 1849 قانون اساسی دانمارکلبازنگری گردید و بر پایه ی حکومت مردمی (دموکراسی) قرار گرفت.

پارلمان دانمارک دارای 179 عضو است که از احزاب سیاسی مختلف تشکیل می گردد و این اعضاء برای یک دوره ی چهار ساله انتخاب می شوند ولی نخست وزیر این امکان را دارد که قبل از اتمام دوره ی چهار ساله پارلمان را منحل و درخواست برگزاری انتخابات جدید گردد.

انتخاب نخست وزیر و هیئت وزیران نیز توسط رای گیری مشخص می گردد، ولی صلاحیت آنها توسط شورایی که زیر نظر پادشاه فعالیت دارد مشخص می گردد.

با توجه به اینکه سیاست دولت مبنی بر خصوصی سازی می باشد همین امر موجب گردید تا با افزایش صادرات و سرمایه گذاریهای بخش خصوصی اقتصاد، رشد خوبی داشته باشد و از نظر درآمد سرانه دانمارک در رتبه ی هفتم قرار گیرد. ولی توجه به این نکته نیز ضروری است که اختلاف درآمد مردم بسیار پایین بوده . همچنین این کشور کمترین فساد اداری را در جهان داراست.

ادامه ی تحصیل در دانمارک

با توجه به اینکه 90% مردم دانمارک به زبان انگلیسی تسلط کامل دارند لذا تحصیل در بسیاری از رشته ها در مقاطع مختلف به زبان انگلیسی می باشد ولی ادامه ی تحصیل در رشته هایی مانند پزشکی و پرستاری و مامایی مانند دیگر کشورهای حوزه ی اسکاندیناوی، به زبان رسمی همان کشور(دانمارکی) است.

یکی از مزایای دانمارک وجود مقطع تحصیلی فوق دیپلم (APکه متقاضی با داشتن مدرک دیپلم فنی و حرفه ای، و به عبارتی بدون مدرک یش دانشگاهی می تواند برای ورود به این مقطع اقدام نماید. طول دوره ی AP بین 2 الی 2.5 می باشد و پس از کسب این مدرک دانشجو می تواند وارد بازار کار گردد و یا جهت ادامه ی تحصیل در مقطع لیسانس اقدام نماید.

/ 1 نظر / 101 بازدید
مهناز

شرایط سنی وشرایط برای متاهلین راذکرکنیدواینکه چگونه واز کجا شروع کنیم